Babinet.cz  /  Recepty  /  Studená kuchyně  /  Salát s tuňákem, artyčoky, fenyklem, a pomeranči

Salát s tuňákem, artyčoky, fenyklem, a pomeranči

25.4.2012 - redakce Babinet.cz

Doba přípravy: 25 minut

Ingredience pro přípravu 4 porcí:

    • 2 konzervy tuňáka Rio Mare v olivovém oleji
    • 100g čekanky
    • 1 brokolice
    • 300g nakrájeného ogrilovaného lilku
    • 1 pálivá chilli paprička
    • ½ lžičky oregana
    • 1 lžíce kapary
    • 20g piniových oříšků
    • 300g mozzarelly
    • extra panenský olivový olej
    • sůl

Rozdělte brokolici na jednotlivé růžičky a nakrájejte tvrdý stonek na kousky.

Spařte na 10 minut v osolené vodě a osušte.

Opražte piniové oříšky pár minut na nepřilnavé pánvi, míchejte je, než zezlátnou.

Odstraňte semínka z papriček a nakrájejte je na proužky, pokrájejte plátky grilovaného lilku a natrhejte čekanku na kousky.

Ochuťte lilek oreganem, pálivou papričkou, kapary, piniovými oříšky a olejem a dobře promíchejte.

Přidejte tuňáka, brokolici, salát a mozzarelu nakrájenou na větší kostky a všechny ingredience zlehka zamíchejte.

Ihned podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.