Ingredience pro 4 osoby:
- 1 balení McCain Crunchy Wedges
- 600 vepřové panenky
- 160 g slaniny nakrájené na tenké plátky
- 1 cibule (cca 60 g)
- 1 malá cuketa (cca 100 g)
- 1 lžíce másla
- 4 listy šalvěje
- 200 g mladých hříbků
- 1 lžička francouzské hořčice (hrubé)
- 200 ml smetany
- Sůl, pepř, citron
Plátky slaniny naskládejte na potravinovou folii jeden vedle druhého tak, aby se lehce překrývaly.
Vepřové maso potřete hořčicí, opepřete a pomocí fólie zabalte do plátků slaniny, fólii poté odstraňte.
Oloupejte cibuli, odkrojte koncovou část a nakrájejte na plátky silné asi 1 cm.
McCain Crunchy Wedges připravte v troubě dle instrukcí na obalu.
Vepřové maso nakrájejte na medailonky o tloušťce cca 2,5 cm.
Napíchejte na špejle nebo jehly, střídavě se čtvrtkami cibule a plátky cukety.
Očistěte, omyjte a osušte hříbky.
Odkrojte nožičky a nakrájejte je na čtvrtky.
Opláchněte lístky šalvěje a nakrájejte je na proužky.
Špízy opečte po obou stranách na másle.
Přidejte hříbky a chvíli opékejte, pak přidejte šalvěj a smetanu.
Pánev přikryjte a zhruba tři minuty nechte dusit na mírném plameni.
Nakonec ochuťte hořčicí, solí, pepřem a citronem.
Podávejte s McCain Crunchy Wedges.
Doba přípravy je 40 minut
Vyzkoušejte tento lahodný recept s McCain Crunchy Wedges od kuchaře Martina Polačka!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.