RECEPT: Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky
22.1.2007 - Redakce Babinet
Kysané zelí se pyšní obsahem bakterií kyseliny mléčné, vitamíny skupiny B, vitamíny C a K a řadou minerálů. Jeho pravidelná konzumace posiluje imunitní systém a především obsažený vitamín B12 působí proti depresím.
Podpořte svůj organismus elegantně kysaně a připravte si vitamíny překypující salát.
Kysané zelí s ovocem a dýňovými semínky /porce pro 4 osoby/
1 sáček kysaného bílého zelí, 1 velký pomeranč, 1 jablko (nejlépe Golden Delicious), dýňová semínka, tekutý med
Z kysaného zelí vymačkejte šťávu a zelí dejte do salátové mísy, přidejte oloupaný a na kousky nakrájený pomeranč a na kostičky nakrájené jablko. Přisypte hrst dýňových semínek. Promíchejte.
Podávejte na talíři polité dvěma lžičkami tekutého medu.

Místo medu můžete použít bylinkový sirup.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.