Džuveč do mikrovlnky
15.2.2006 - Redakce Babinet
- 200 g dlouhozrnné rýže
- 375 ml vody
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce rajského protlaku
- 500 g baklažánů
- 500 g paprik
- 350 g rajčat
- 2 cibule
- 375 g vepřového masa
- 375 g hovězího nebo jehněčího
- 80 g sýra gouda
- 1-2 lžíce olivového oleje
- 1 svazek petrželky
- sladká mletá paprika
- sůl
- mletý pepř
Rýži nasypeme do hrnce s vodou a přidáme oloupaný prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, mletou paprikou a rajským protlakem a přiklopené vaříme na sporáku, dokud není rýže měkká. Meztím omyjeme baklažány, papriky a rajčata. Baklažány a rajčata nakrájíme na plátky, papriky na úzké proužky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso rozkrájíme na asi 1 cm široké proužky. Zeleninu a maso střídavě vrstvíme do žáruvzdorné mísy a okořeníme kolečky cibule, solí a pepřem. Z vařené rýže utvoříme poslední vrstvu, posypeme jemně nastrouhaným sýrem a lehce pokapeme olivovým olejem. Připravený džuveč vložíme do mikrovlnky na spodní mřížku a vaříme 30- 35 minut při 360 wattech a horkém vzduchu 200 stupňů, dokud sýr nezezlátne. Podáváme posypané sekanou petrželkou.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.