Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Ledový salát s jablky a kuřecím masem

Ledový salát s jablky a kuřecím masem

16.1.2007 - redakce Babinet.cz

  • 250 g kuřecích prsíček
  • 1 větší ledový salát (cca 500 g)
  • 500 g jablek
  • 1 menší pomeranč  šťáva
  • 50 ml olivového oleje Bertolli Extra Vergine
  • 1 lžíce medu
  • 5 g solamylu
  • vinný ocet
  • pažitka
  • bílý pepř
  • sůl

Kuřecí prsíčka nakrájíme na kostičky (nudličky), osolíme a obalíme v solamylu.

Zprudka orestujeme na části olivového oleji do zlatova. Opraný salát natrháme, jablka nakrájíme na nudličky, smícháme a zalijeme dresinkem připraveným z pomerančové šťávy, zbytku oleje, medu a ostatních surovin dle vlastní chuti. Promíchaný salát vrstvíme na talíř nebo do mísy a doplníme čerstvě opečenými kuřecími prsíčky.

Zdroj: Kuchařka Bertolli www.bertolli.cz

Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz