- 4 řízky z kuřecích prsou bez kůže
- 2 lžíce mouky
- sůl
- pepř
- 55 g másla
- 8 tenkých plátků uzené šunky
- 55 g strouhaného parmezánu
- případně snítky bazalky na ozdobu
Řízky nemusíte naklepávat. Místo toho do nich nařízněte kapsu a tu naplňte uzenou šunkou a sýrem - v tomto případě nejlépe italským sýrem fontina.
Vinařovo doporučení:
Tento přímořský chod s vůní prosluněné Itálie podtrhne svěží suché bílé Chardonnay, pozdní sběr 2006 z Vinných sklepů Valtic. Díky němuž vynikne vůně parmské šunky, parmazánu a bazalky. Víno s výraznou ovocnou vůní, s převažujícími tóny tropického ovoce. Chuť je plná, extraktivní s pikantní kyselinkou a dokáže dovést pokrm k ještě vyšší dokonalosti.
Ideální teplota podávání: 10 °C
Kyseliny: 5.2 g/ltr
Cukr: 5,2 g/ltr
Extrakt: 22.7 g/ltr
Alkohol: 13 %


Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.