Kuře pečené s meruňkami a vínem
31.7.2006 - Redakce Babinet
- 800 g kuřecích prsou
- 2/3 šálku a 2 lžíce hladké mouky smíchané se solí a pepřem
- 1 lžíce oleje
- 1 cibule nasekaná na kousky
- 1 lžička hořčice dijonského typu
- 1/3 šálku a 3 lžíce suchého bílého vína
- 1 a 3/4 šálku meruňkového nektaru
- 450 g meruněk
- 2 lžičky kukuřičné moučky (Gustin) rozpuštěné v 1 lžíci vody
Troubu předehřejte na 190 stupňů Celsia.
Mouku nasypte do většího plastikového sáčku, přidejte k ní kuře, uzavřete a protřepte tak, aby se kuře moukou obalilo. Kuře ze sáčku vyjměte a otřepte přebytečnou mouku.
V pánvi rozehřejte olej a kuře na něm osmahněte 3 až 4 minuty z každé strany, dokud nezhnědne. Pak jej přemístěte do pekáče a nechejte odpočinout.
Na stejné pánvi osmahěnte cibuli a přidejte ji na pekáč ke kuřeti. Ke kuřeti dále přimíchejte hořčici, víno a meruňkový nektar a dobře promíchejte. Pečte v troubě asi 25 minut. Pak přidejte meruňky a Gustin rozpuštěný ve vodě. Vraťe do trouby a pečte odkryté dalších 10 minut, dokud omáčka nezhoustne.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.