Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Vepřové maso v houbové omáčce

Vepřové maso v houbové omáčce

2.12.2010 - Redakce Babinet

Suroviny pro 4 osoby:

  • 1 kg vepřového masa
  • 15 g sušených hub
  • 300 ml vody
  • 200 ml smetany 33 %
  • 20 g polohrubé mouky
  • sůl
  • 1 kelímek Maggi Gurmánského hovězího bujónu
Čas přípravy: 15 minut Čas vaření: 40 minut Maso nakrájíme na nudličky a osolíme. Osmažíme na oleji a podlijeme vodou. K masu přidáme sušené houby. Dusíme 30–35 minut. Mouku a Maggi Gurmánský hovězí bujón rozmícháme ve smetaně a přilijeme k masu. Ještě 5 minut povaříme. Podáváme s houskovým knedlíkem nebo těstovinami. Společnost Nestlé Česko, s. r. o., přichází na trh s novinkou Maggi Gurmánský bujón, který nabízí ve třech variantách: zeleninový, hovězí a kuřecí. Zcela výjimečným a revolučním rysem tohoto bujónu je nejen jeho tekutá konzistence, ale i široké využití. Maggi Gurmánský bujón je vhodný k dochucení polévek a omáček, hlavních jídel i příloh, např. rýže, těstovin či zeleniny. Doporučená maloobchodní cena balení po třech kelímcích je 28,90 Kč. K dostání je v běžné prodejní síti. Do Maggi Gurmánských bujónů nejsou přidávány konzervační látky, glutamát sodný ani umělá barviva. Maggi Gurmánské bujóny mají navíc snížený obsah soli. V porovnání s ostatními běžnými bujóny obsahují o 25 % méně soli,

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.