Švej-ču-žou
29.11.2005 - Redakce Babinet
- 600 g vepřové kýty
- 2 vejce
- 2 lžíce máčeného škrobu
- 2 pórky
- 1/4 hlávkového zelí
- 1 šálek hovězího vývaru
- sůl
- olej
- 2 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce dezertního vína
- 1/2 lžičky Glutasolu
- 2 lžíce sádla
- 1/2 lžičky drcených papriček chilli
- 1/4 lžičky drceného japonského pepře
Vepřovou kýtu nakrájíme na velice tenké plátky a promícháme s vejci, solí a máčeným škrobem. Necháme asi 30 minut v chladničce odležet. Na pánvi rozpálíme větší množství oleje a maso do hněda opečeme za stálého míchání vidličkou, aby se neslepilo. Dobře osmažené maso vyjmeme a necháme okapat. Do zbylého oleje v pánvi nalijeme vývar, přidáme krátce spařené na kostky nakrájené zelí, na kostky nakrájený pórek, krátce podusíme, přidáme okapané maso, ochutíme sójovou omáčkou, dezertním vínem a mírně zahustíme máčeným škrobem. Maso přendáme na předehřátou mísu, na pánvi rozpálíme sádlo, ve kterém opražíme mleté papričky chilli a japonský pepř. Nasmíme přepálit! Takto ochuceným sádlem pokrm přelijeme a podáváme.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.