Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Cikánský tokáň

Cikánský tokáň

29.11.2005 - Redakce Babinet

  • 400 g vepřové kýty
  • 2 menší cibule
  • 40 g slaniny
  • 2 lžíce oleje
  • sůl
  • 0,2l kysané smetany
  • 1 stroužek česneku
  • 1 lžíce mleté sladké papriky
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 paprikový lusk
  • 1 vetší rajče
Maso nakrájíme na plátky a potom na nudičky. Na oleji a rozškvařené slanině zpěníme a jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Do základu hned vložíme maso, které během dušení poodléváme. Šťávu několikrát vydusíme a vždy mírně podlijeme. Když maso měkne, přidáme očištěný, na nudličky nakrájený paprikový lusk a oloupané rozkrájené rajče a dusíme do měkka. Zahusíme smetanou smíchanou s moukou, krátce povaříme a podáváme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.