4 steaky z hovězí svíčkové (á 150 až 200 g), 2 barevné papriky, 3 šalotky, olivový olej Bertolli Extra Vergine Omáčka: 200 ml červeného vína, 200 ml zakysané tučné smetany, 1/2 lžíce mleté papriky
Šalotku nakrájíme nadrobno, papriku na malé kousky. Poté zeleninu opečeme na malém množství olivového oleje tak, aby změkla. Hotovou zeleninu přeložíme na talíř, pánev vrátíme znovu na sporák, přidáme trochu oleje a rozehřejeme na nejvyšší teplotu. Když se z pánve již začíná kouřit, vložíme na ni steaky a zprudka opečeme po obou stranách. Pak maso vložíme do čistého pekáčku a dáme do trouby ohřáté na 80 °C. Odloženou papriku a cibule dáme zpátky na pánev, přilijeme červené víno a necháme vyvařit asi na třetinu. Na závěr přidáme smetanu a krátce povaříme, přisypeme mletou papriku a osolíme. Steaky podáváme na omáčce s brambory pečenými ve slupce nebo pouze s čerstvým chlebem.
Zdroj: Kuchařka Bertolli www.bertolli.cz
Další recepty na steaky:
- Steak po maďarsku
- Pepřový steak
- Barevný kuřecí steak
- Dvojitý rumpsteak po dřevorubecku (Entrecote a la bucheronne)
- Steak s čoko-chilli fondue
- Steak z uzeného masa s hořčicí
- Argentinský hovězí steak
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.