Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Janovské rizoto

Janovské rizoto

7.2.2006 - Redakce Babinet

  • 100 g másla
  • 20 g cibule
  • 30 g mrkve
  • 250 g libového hovězího masa
  • 0,1 l bílého vína
  • stonek celeru
  • oregano
  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 lžíce sekané petrželky
  • 3/4 l masového vývaru
  • 300 g předvařené rýže
  • 100 g strouhaného čedaru
Na rendlíku zahřejeme polovinu másla, vložíme do něj nakrájenou zeleninu a krátce opečeme, přidáme na malé kousky nakrájené maso a ještě chvilku opečeme. Potom vše zalijeme bílým vínem, přidáme oregano, sekanou petrželku, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme asi 30 minut. Pak přidáme předvařenou rýži, zbytek másla, zamícháme a dusíme do měkka, asi 10 minut. Rizoto podáváme posypané strouhaným sýrem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.