Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Královský zajíc

Královský zajíc

29.11.2005 - Redakce Babinet

  • 1 zajíc očištěný a rozporcovaný
  • krev a játra ze zajíce
  • 50 g másla
  • 2 x 125g prorostlé slaniny nakrájené na proužky
  • 3 střední cibule nakrájené na kostičky
  • 2 lžíce mouky
  • 10 stroužků česneku
  • 500 ml vývaru
  • 500 ml červeného vína
  • sůl
  • pepř
  • 24 šalotek nakrájených na kousky
  • 1 svazek petrželky
  • 24 žampionů
Osmažte zajíce na másle do světle hněda. Přidejte polovinu slaniny, cibuli a dobře promíchejte. Posypte zajíce moukou a vařte za občasného promíchání a otočení asi 10 minut, nebo dokud mouka nezhnědne. Přidejte 5 rozetřených stroužků česneku a přidejte vývar a červené víno, tak aby maso bylo celé ponořené v tekutině. Okořeňte solí a pepřem, a přidejte třetinu šalotek a petrželky. Vařte zakryté na mírném plameni asi 1,5 hodiny. Poté kousky zajíce přendejte do hliněného hrnce s pokličkou. Do hrnce, kde jste vařili zajíce přidejte houby, zbytek slaniny, zbývajících 5 stroužků česneku a zbytek šalotky. Vařte dokud zelenina nezměkne. Svazek petrželky vyjměte z hrnce a obsah hrnce přeceďte přes síto do hliněného hrnce na zajíce. Hliněný hrnec zakryjte a pečte v troubě na 120 stupňů Celsia asi 30 minut. Nakonec do směsi vmíchejte krev a rozsekaná játra, zahřejte a občas protřepejte (promíchejte). Vařte dokud omáčka nezačne houstnout, ale nedovolte směsi dosáhnout bod varu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.