Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Losos na bylinkách

Losos na bylinkách

26.2.2006 - redakce Babinet.cz

  • 1/2 většího svazečku sušeného tymiánu
  • 5 čerstvých větviček tymiánu
  • 8 bobkových listů
  • 1 kg lososa
  • 1 hlíza fenyklu pokrájená na 8 dílů
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 2 lžíce olivového oleje
  • chléb jako příloha

Na mřížku grilu dejte sušený tymián, větvičky rozmarýnu a bobkové listy tak, aby pokrývaly o něco větší prostor než losos. Položte lososa na bylinky. Okolo ryby rozložte fenykl. V misce promíchejte citronovou šťávu a olej a lososa směsí potřete. Lososa pokryjte fólií, aby zůstal šťavnatý. Opékejte ho 20-30 minut a často potírejte směsí citronové šťávy a oleje. Odstraňte lososa z grilu, pokrájejte na plátky a podávejte s fenyklem a chlebem.

Vinařovo doporučení:
Tento rybí recept skvěle doplní a zároveň umocní kulinářský zážitek lehčí suché víno Chardonnay, Pozdní sběr, 2007, moravské vinařstí Škrobák, které se vyznačuje jemnou žlutou barvou.Ve vůni převládá vinohradnická broskev a banán. Svěží, živá ovocná chuť připomínající zralý ananas je zakončena živými kyselinkami, které skvěle a nenarušeně podtrhnou chuť servírovaného pokrmu. S přijemnou medovou dochutí nejlépe vynikne při teplotě podávání 10-12 °C. Ideální teplota podávání: 10-12 °C Kyseliny: 6.2 g/ltr Cukr: 2 g/ltr Extrakt: 23.8 g/ltr Alkohol: 12.5 %

www.dotekvina.cz

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.