Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Pečené uzené maso se smetanovým křenem

Pečené uzené maso se smetanovým křenem

8.8.2006 - Redakce Babinet

  • 1000 g uzené pečínky nebo krkovičky
  • 30 g sádla
Omáčka:
  • 0,75 l smetany ke šlehání
  • 2 žloutky
  • 60 g polohrubé mouky
  • 20 g másla
  • špetka soli
  • 1 kostka cukru
  • 4 lžíce jemně strouhaného křenu
  • 4 mandle
Maso uvaříme ve vodě a když bude skoro měkké, přendáme jej na rozehřáté sádlo a dopečeme v troubě za častého podlévání. Na omáčku rozmícháme ve smetaně žloutky a mouku, přidáme sůl a máslo. Hrnek postavíme do vodní lázně a šleháme, až dostaneme zahoustlý krém. Podle chuti jej osolíme a osladíme a před podáváním vmícháme strouhaný křen a rozsekané loupané mandle. Podáváme s knedlíky.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.