Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Zeleninové lasagne

Zeleninové lasagne

18.11.2005 - Redakce Babinet

1 kg lilků, 8 lžic olivového oleje, 25 g česnekového a bylinkového másla, 450 g cukety nakrájené na kolečka, 225 g strouhané mozzarelly, 6 dl rajského protlaku, 6 plátků předvařených zelených lasagní, 6 dl bešamelové omáčky, 60 g strouhaného parmezánu, 1 lžička sušeného oregana, sůl, pepřLilky pokrájejte na tenké plátky a dejte do cedníku. Posolte a na 20 minut dejte stranou. Nechte okapat a jemně osušte papírovými ubrousky. Ve velké pánvi rozpalte 4 lžíce olivového oleje. Smažte polovinu plátků lilku na mírném ohni 6-7 minut až zezlátnou. Důkladně osušte na papírových ubrouscích. Zopakujte postup se zbylým olejem a plátky lilku. Na pánvi rozpusťte česnekové a bylinkové máslo. Přidejte cukety a smažte 5-6 minut do zlatohněda. Nechte okapat na papírových ubrouscích. Polovinu plátků lilků a cuket dejte do velké zapékací mísy. Opepřete a posypte polovinou mozzarelly. Lžící zalijte polovinou rajského protlaku a překryjte 3 plátky lasagní. Postup zopakujte, poslední vrstvu tvoří lasagne. Lžící zalijte bešamelovou omáčkou a posypte parmezánem a oreganem. Zapékejte v předehřáté troubě při teplotě 220 stupňů C 30-35 minut. Ihned podávejte.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.