připravte si 2 mističky na pečení o průměru 10 cm a :
- 2 - 3 stonky zeleného chřestu
- 2 vejce
- 50 ml mléka
- sůl
- 2 lžíce tvrdého sýra (doporučujeme výraznější, např. čedar)
- podle chuti sýr Grana Padano
Troubu předehřejte na 180 stupňů Celsia, horkovzdušnou na 160 stupňů. Chřestu zkraťte spodní část o cca 3 cm a důkladně jej opláchněte. Výhonky pokrájejte na 2 cm dlouhé špalíky. Mističky řádně vymastěte máslem a poklaďte do nich špalíčky chřestu. Tvrdý sýr postrouhejte na hrubším struhadle a posypte jím chřest. Vejce rozšlehejte s mlékem, lehce osolte a směs nalijte na chřest se sýrem v mističkách. Vše na závěr posypte libovolným množstvím strouhaného Grana Padano a dejte do trouby zapéct na cca 20 minut, dokud směs neztuhne. Podávejte mírně vychladlé s pečivem, ozdobené například cherry rajčátky. Co všechno víte o chřestu? Načerpejte nové informace v našich článcích:
- Chřest, všechna čest
- Chřest podruhé
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.