Náplň:
- 1,5 kg dýně
- 2 cibule nasekané na kostičky
- 1/2 šálku nasekané čerstvé máty
- 1/2 kg ovčího sýra Feta
- 2 až 3 vejce
- sůl
- pepř
- 2 vejce
- 1 šálek olivového oleje
- 1 lžička soli
- 1/2 až 3/4 šálku mléka
- 1 lžička prášku do pečiva
- zhruba 1 kg hladké mouky
Dýni omyjte, pokud možno oloupejte a nakrájejte ji na kostičky. Cibuli a dýni osmahněte na troše oleje, až se nevytvoří celistvá hmota - asi 20 až 25 minut. Podle typu použité dýně buďto podlévejte nebo naopak přebytečnou vodu odstraňte, přidejte sekanou mátu, na kostičky nakrájenou Fetu a rozšlehaná vejce.
Ze surovin vypracujte těsto a rozdělte jej na dvě části. Z každé části vyválejte plát o tloušťce asi 4 mm. Ohnivzdornou mísu nebo plech vymažte olejem, vyložte jedním plátem těsta, na něj navršte dýňovou hmotu a pokryjte druhým plátem těsta. Potřete olivovým olejem nebo rozšlehaným vejcem a pečte v troubě dozlatova při 180 stupních Celsia 30 minut a pak teplotu zvyšte na 200 stupňů Celsia na dobu 10 minut.


Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.