Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Zeleninové calzone

Zeleninové calzone

22.11.2005 - Redakce Babinet

Těsto:

  • 450 g hrubé mouky
  • 2 lžičky sušených kvasnic
  • 1 lžička moučkového cukru
  • 1,5 dl zeleninového vývaru
  • 1,5 dl rajského protlaku
  • 1 vejce
Náplň:
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • 1 nasekané cibule
  • 1 rozetřený stroužek česneku
  • 2 lžíce nakrájených konzervových rajčat
  • 100 g pokrájeného špenátu
  • 3 lžíce konzervové cukrové kukuřice
  • 25 g zelených fazolek, rozkrájených na třetiny
  • 1 lžíce rajského protlaku
  • 1 lžíce nasekaného oregana
  • 50 g mozzarelly pokrájené na plátky
  • sůl
  • pepř
Mouku dejte do mísy, přidejte kvasnice, cukr, vývar a protlak a vypracujte těsto. Zpracovávejte těsto na pomoučeném vále asi 10 minut, pak ho vlože do olejem vymazané mísy a nechte kynout na teplém místě asi 1 hodinu. Na pánvi ořejte olej a smažte cibuli 2-3 minuty. Vmíchejte česnek, rajčata, špenát, kukuřici a vařte 3-4 minuty. Přidejte rajský protlak a oregano, podle chuti osolte a opepřete. Rozdělte vykynuté těsto na 4 díly a z každého z nich vyváletje na vále oválnou plácku o průměru 18 cm. Na polovinu každé placky dejte jednu čtvrtinu náplně a navrch položte sýr. Placky přeložte a okraje stlačte k sobě pomocí vidličky. Potřete ušlehaným vejcem. Položte calzonu na lehce vymazaný plech a pečte v předehřáté troubě při 220 stupních C asi 25-30 minut. Těsto trošku nakyne a zezlátne. Podávejte teplé. Tip: Calzone můžete připravit i dopředu, zmrazit a podávat rozmrazené k různým příležitostem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.