Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Bezmasý džuveč

Bezmasý džuveč

31.10.2005 - Redakce Babinet

  • 1 šálek mrkve
  • 1 šálek petržele s celerem
  • 1/2 menšího květáku
  • 1 šálek hrášku
  • 3 papriky
  • 5 rajčat
  • 1 velká cibule
  • 2 šálky brambor
  • 1/2 šálku oleje
  • sůl
  • pepř
Cibuli nakrájíme nadrobno a na oleji podusíme do sklovita. Přidáme papriky zbavené jádřinců a nakrájené na proužky, oloupaná pokrájená rajčata, všechnu ostatní zeleninu a brambory nakrájené na kostky. Osolíme, opepříme, přidáme usekanou petrželku a zalijeme do roviny vývarem. Dusíme přiklopené v troubě bez míchání, jen kastrolem potřásáme. Povrch ještě po upečení posypeme usekanou petrželkou a podáváme s pšeničným chlebem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.