Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Vrstvené zelí

Vrstvené zelí

27.12.2006 - Redakce Babinet

1000 g zelí, cibule, lžíce sádla, 500 g mletého nebo na kostičky nakrájeného vepřového masa, 200 g slaniny, 200 g klobásy, 100 g rýže, 1/4 l kysané smetany, sůl, mletá paprika Zelí uvaříme doměkka a necháme okapat. Na tuku zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme a opečeme. Rozkrájíme slaninu na kostičky a opečeme, přidáme kolečka klobásy. Rýži uvaříme. Do zapékací misky navrstvíme zelí, na něj klobásu a slaninu, opět zelí a vše prolijeme kysanou smetanou. Osolíme, poprášíme paprikou a zarovnáme vrstvou opečeného masa smíchaného s rýží. Nahoru dáme opět vrstvu zelí a polijeme smetanou. Misku v troubě zapečeme asi 3/4 hodiny.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.