Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Bramborový nákyp s jablky

Bramborový nákyp s jablky

26.1.2006 - Redakce Babinet

  • 500 g mletého masa
  • 1 zvlhčená žemle
  • 2 vejce
  • sůl
  • pepř
  • 250 g aromatických jablek
  • 500 g vařených brambor
  • 50 g strouhanky
  • 30 g másla
  • 1-2 cibule

Z mletého masa, vymačkané žemle, vajec, soli a pepře připravíme vláčné těsto. Jablka oloupeme, zbavíme jader a nakrájíme na kostičky, stejně tak brambory. Cibuli nastrouháme a vše vmícháme do těsta. Formu na nákyp vymažeme, vysypeme strouhankou a hmotu do ní vložíme. Posypeme strouhankou a obložíme vločkami másla. Pečeme v předehřáté troubě 30 minut při 200 stupních Celsia. Objevte blahodárné účinky jablek a další jablečné recepty. Přečtetě si článek Kutálej se jablíčko.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.