Marocký salát
21.7.2006 - Redakce Babinet
- 175 g kuskusu
- 1 svazek jarní cibulky
- 1 menší zelená paprika
- 10 cm špalík okurky
- 175 g konzervované cizrny
- 60 g sultánek nebo rozinek
- 2 pomeranče
- sůl a pepř
- hlávkový salát jako příloha
Zálivka:
- 1,5 dl bílého jogurtu
- strouhaná kůra z 1 pomeranče
- 1 lžíce nasekaných čerstvých lístků máty
Kuskus nasypte do misky a zalijte vroucí vodou. Nechte odstát 15 minut, aby nabobtnal a pak vidličkou promíchejte, tím oddělíte zrnka od sebe. Do kuskusu přidejte nasekanou cibulku, zelenou papriku, okurku, cizrnu a sultánky. Promíchejte, osolte a opepřete.
Na zálivku dejte do misky pomerančovou kůru, nasekanou mátu a jogurt. Dobře promíchejte a zálivkou zalijte směs kuskusu. Důkladně promíchejte.
Nožem odstraňte kůru a dužinu pomerančů. Pomeranče nakrájejte na dílky a odstraňte všechny blány.
Listy hlávkového salátu pokryjte talíře, směs kuskusu rozdělte na listy salátu, ozdobte dílky pomeranče a podávejte.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.