- 5-6 velkých stroužků česneku
- 1-2 dcl nejkvalitnějšího VIRGIN olivového oleje
- 1 balíček (75 gr) piniových semen, ve velké nouzi lze nahradit jádry vlašského ořechu
- 125 gr parmazánu (mě se velmi osvědčil Parmigiano Reggiano, ale vynikajícího výsledku docílíte s běžným parmazánem, jelikož jakýkoliv parmazán je originalita sama!!)
- 2 květináčky čerstvé bazalky
- sůl a pepř
Veškeré ingredience (stromečky bazalky ustřihneme nůžkami a před přípravou důkladně pod tekoucí vodou opereme) a přísady rozmixujeme v mixéru na konzistenci hladké omáčky a bezprostředně servírujeme s čerstvě uvařenými špagetami. Více o italských specialitách se dočtete v článku Pojednání o těstovinách.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.