Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Křenové čatní

Křenové čatní

20.2.2006 - Redakce Babinet

  • 400 g nastrouhaného křenu
  • 200 g nezralých rajčata
  • 4 cibule
  • 4 feferonky
  • 400 g práškového cukru
  • 2 lžičky skořice
  • 2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • 1/2 dl octa
  • sůl
Nakrájíme rajčata, cibuli a feferonky, posolíme a necháme v míse přes noc. Pak přidáme všechny ostatní přísady a na mírném ohni v kastrolu dusíme pod pokličkou, až je všechny zbytečná voda vyvařená. Necháme vychladnout, uzavřeme do sklenic a uložíme. Nejlépe chutná po 2-3 měsících.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.