Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Ausburské řezy

Ausburské řezy

4.12.2009 - Redakce Babinet

Doba přípravy: asi 90 minut Na náplň:

  • 3 žloutky
  • 150 g moučkového cukru
  • 1x balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
  • 500 g tvarohu
  • 1 balíček Pudingu s vanilkovou příchutí Dr.Oetker
  • 3 PL rozpuštěného másla nebo margarínu
  • 4 bílky
Na těsto:
  • 400 g hladké mouky
  • 1 balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
  • 3 zarovnané PL kakaa
  • 250 g změklého másla nebo margarínu
  • 150 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 3 PL mléka
Na ozdobení: 1 balení Polevy tmavé Dr.Oetker Nejprve připravíme tvarohovou náplň tak, že vyšleháme žloutky se 75 g moučkového cukru a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehaček do pěny. Přimícháme tvaroh, vanilkový puding a rozpuštěné máslo. Nakonec zlehka vmícháme sníh vyšlehaný z bílků a 75 g cukru. Odložíme stranou. Mouku promícháme s kypřicím práškem do pečiva a kakaem, přidáme měkké máslo nebo margarín, moučkový cukr, žloutek a mléko a ručně vařečkou vypracujeme hladké těsto. Těsto rozdělíme na dva díly. Každý díl rozválíme na pomoučeném vále na velikost plechu. Za pomocí válečku opatrně přeneseme první díl těsta na vymazaný a moukou vysypaný plech. Těsto rovnoměrně potřeme tvarohovou náplní. Na tvarohovou náplň přeneseme druhý rozválený díl těsta a dáme do předehřáté trouby péct. Elektrická trouba: 180°C Horkovzdušná trouba: 160°C Plynová trouba: stupeň 3 Doba pečení: asi 25 minut Po upečení necháme moučník vychladnout a poté ho polijeme tmavou polevou připravenou podle návodu na obalu. Po ztuhnutí polevy nakrájíme moučník na řezy a servírujeme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.