Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Vepřový jazyk

Vepřový jazyk

11.10.2005 - Redakce Babinet

  • 600 g vepřových jazyků
Nálev:
  • 1 l vody
  • 3 lžíce dezertního vína
  • 1 cibule i s natí
  • 3 stroužky česneku
  • 3 lžíce sójové omáčky
  • 1/4 lžičky mletého zázvoru
  • špetka soli
  • 5 kuliček celého pepře
  • 1 kousek badyánu
Jazyky nejdříve oblanšírujeme ve vařící vodě - asi 10 minut. Vychladíme ve studené vodě a nožem oloupeme z jazyků zrohovatělou sliznici. Důkladně opereme a dáme vařit do nálevu. Vaříme pod pokličkou, až jazyky změknou. Po uvaření je vyjmeme, necháme vychladnout, zbavíme chrupek a lehce potřeme olejem, aby se leskly. Vychladlý nálev přecedíme, jazyky podélně nakrájíme na slabé plátky, vložíme na mísu a přelijeme vychladlým nálevem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.