- 500 g špaget
- 150 g italské pancetty nebo anglické slaniny
- 50 ml smetany ke šlehání
- 3 celá vejce
- 2 žloutky
- 100 g strouhaného sýra typu grana (parmezán, Grana Padano, Gran Moravia)
- sůl
- pepř
- případně 1 lžíce sekané petrželky
Těstoviny uvaříme v osolené vodě "al dente". Slijeme a necháme okapat.
Mezitím rozkrájíme pancettu nebo slaninu, necháme ji v hlubší pánvi rozpustit, přidáme uvařené těstoviny, sůl, pepř a vše necháme dobře prohřát. Potom zmírníme oheň a do teplých těstovin zamícháme vejce a žloutky, které jsme předtím rozmíchali se smetanou. Opékáme ještě asi 30 sekund na velmi mírném plameni. Těstoviny musí být pouze tak teplé, aby se žloutky nesrazily, ale aby pouze obalily těstoviny. Podáváme ihned posypané strouhaným sýrem a sekanou petrželkou.
Nevíte co je vařit "al dente"? Přečtěte si naše POJEDNÁNÍ O TĚSTOVINÁCH.
(fotografie: redakce)
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.