Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Valašská kyselica

Valašská kyselica

17.1.2007 - Redakce Babinet

  • 1 l vývaru z kostí a zeleniny
  • 500 g brambor
  • 2,5 dl kysané smetany
  • 2,5 dl mléka
  • 1 žloutek
  • 1 g kmínu
  • 15 g hladké mouky
  • pepř
  • sůl
Oloupané brambory nakrájíme na kostky a vaříme s kmínem v osolené vodě, až jsou skoro měkké. Vodu slijeme. Do mléka vsypeme mouku, vlijeme smetanu a žloutek. Mírně rozšleháme a touto směsí zalijeme vařené brambory ponořené ve vývaru z kostí a zeleniny. Polévku osolíme, opepříme a dovaříme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.