Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Segedínské halászlé

Segedínské halászlé

14.10.2006 - Redakce Babinet

1 kg různých ryb, 2 střední cibule, 2 lžíce sádla nebo oleje, 1 lžíce mleté sladké papriky, sůl Ryby očistíme, dobře vymyjeme a osušíme papírovými ubrousky. Ryby zbavíme hlav, ploutví, ocásků a páteře. Maso upravíme na menší porce, osolíme, vložíme do kastrolu a dáme do chladu.
Na tuku krátce zamícháme mletou papriku, zalijeme vodou, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli a rybí hlavy, ocásky a páteře. Vaříme velmi zvolna 2 hodiny, až se cibule zcela rozvaří, potom vývar přecedíme na rybí porce v kastrolu a 10-20 minut zvolna vaříme na nejmenším plameni. Kastrolem občas potřeseme, ale polévku zásadně nemícháme.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.