Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Polévka na panský způsob (Potage gentilhomme)

Polévka na panský způsob (Potage gentilhomme)

2.3.2006 - Redakce Babinet

  • 3 pórky
  • 500 g brambor
  • 250 g mrkve
  • 1 hlávka salátu
  • 50 g másla
  • 1 l silného masového vývaru
  • 150 g mrazeného hrášku
  • 2 žloutky
  • 3 lžíce smetany ke šlehání
  • sůl
  • sekaný kerblík
Zeleninu očistíme, omyjeme, bílou část pórku nakrájíme na kolečka. Brambory a mrkev pokrájíme na kostičky, listy salátu na nudličky. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pórek. Přidáme kostky brambor a přilijeme masový vývar, uvedeme do varu a vaříme asi 25 minut. Vývar s bramborami protřeme sítem a spolu s pokrájenou mrkví a salátem znovu uvedeme do varu a vaříme asi 10 minut na velmi mírném ohni. Přidáme mrazený hrášek a vaříme dalších 5 minut. Žloutky rozšleháme se smetanou, přidáme do polévky a osolíme. Na závěr posypeme sekaným kerblíkem.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.