Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Podhimalájská polévka

Podhimalájská polévka

20.2.2006 - Redakce Babinet

  • 250 g čočky nebo jiných luštěnin
  • 125 g sušených meruněk nebo švestek
  • cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky mletého pepře
  • 1/2 lžičky tlučeného hřebíčku
  • špetka skořice
  • šálek vepřové nebo husí krve
  • lžíce octa
  • cukr
  • sůl
Vypeckované meruňky nebo švestky namočíme asi na 2 hodiny do vlažné vody. Čočku nebo jinou luštěninu, máčenou přes noc, zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibuli a utřený česnek a mírně povaříme něco přes půlhodinku. Nato vložíme sušené ovoce, koření a krev a vaříme ještě půlhodinku. Nakonec ochutíme octem, cukrem a solí.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.