Babinet.cz  /  Recepty  /  Recepty  /  Gulášová maďarská polévka

Gulášová maďarská polévka

13.1.2006 - Redakce Babinet

  • 150 g libového vepřového masa
  • 100 g hovězího masa
  • 6 lžic kysané smetany
  • 1 malá mrkev
  • 2 cibule
  • 1 zrníčko zeleného pepře
  • 1 malá plechovka rajčat (nebo protlak)
  • 25 g másla
  • 1/4 lžičky soli
  • 1 lžička pálivé mleté papriky
  • 1 zelená paprika
  • špetka mletého pepře a sušeného česneku
Všechno maso omyjte a nakrájejte na kousky. Cibuli, papriku a mrkev pokrájejte na kolečka. Na rozpáleném tuku osmahněte cibuli dozlatova. Přidejte maso a smažte 5 minut. Pak přidejte mrkev, zelený pepř, rajčata (protlak), papriku, sůl, pepř mletý a sušený česnek. Dobře zamíchejte, přidejte 500 ml vody, zakryjte a vařte 1 hodinu. Podle potřeby podlévejte. Před podáváním přidejte kysanou smetanu.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.