Mezi významné složky obsažené v celých zrnech patří vitamin E, vitaminy skupiny B, dále minerální látky, selen, zinek, měď železo, hořčích a fosfor. Mimo to celozrnné výrobky obsahují bílkoviny, komplexní polysacharidy a ochranné složky, např. rostlinné fytoestrogeny a lignany. Komplexní účinek všech těchto složek se projevuje v celkovém zlepšení zdraví a v ochraně proti nemocem….ptali jsme se odborníků, jak poznáme celozrnné potraviny.
Povídali jsme si s odborníky, jak poznat celozrnné pečivo
Další z magazínu
-
Neovladatelná a náhlá touha po spánku. Narkolepsie vás vyřadí z běžného života, říkají neurologové
Narkolepsie je denní záchvatovitá spavost a je třetím nejčastějším neurologickým...
-
Příznaky alergické reakce a anafylaktického šoku při bodnutí hmyzem a první pomoc
Bodnutí hmyzem je nebezpečné, ať jste alergici nebo ne. Pokud nás někde venku nebo u vody píchne komár, asi...
-
Hubnutí, když přijde padesátka. Jde to, shodují se gynekolog a nutriční terapeutka
Že se s věkem náš metabolismus zpomaluje, není žádným tajemstvím. Sotva se přehoupne...
-
Není cukr jako cukr aneb Jak si osladit život zdravěji
Bílý zabiják, nebezpečná droga nebo sladká hrozba. Pod těmito děsivými...
Nejčtenější články
Náš tip
-
Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem
na webu pravopisne.cz
Vaše názory
Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste nebo zaregistrujte)