Babinet.cz  /  Magazín  /  Život a vztahy  /  Diář Slavné ženy nejen střední Evropy na rok 2008

Diář Slavné ženy nejen střední Evropy na rok 2008

Redakce Babinet

Již 11.vydání tohoto jediného českého feministického diáře je na světě!

Tématem portrétů slavných žen na každý měsíc jsou tento rok držitelky Nobelovy ceny míru. Shodou okolností je jich přesně dvanáct. Můžete zde nalézt jak jména žen, známá snad každému, tak i jména, o kterých běžná veřejnost mnoho neví. Přesto každá z těchto žen je či byla účastnicí důležitých a často i bolestných událostí na naší planetě. Pokračujeme tak v nové cestě diáře Slavné ženy zahájené v loňském roce – archeologickou fázi hledání žen v dějinách určitého regionu otvíráme směrem k dnešnímu světu a překračujeme daleko hranice původně vymezeného regionu Střední Evropy.

Diář je ale i nadále zamýšlenou denní praktickou pomůckou – významné dny a svátky doplňují informace o ženách minulosti z regionu střední Evropy. Důležitou, barevně odlišenou součástí diáře, jsou „informace a kontakty“. Zahrnují důležité adresy neziskových a jiných organizací z oblasti boje proti domácímu násilí a násilí na ženách, obchodování se ženami/lidmi, ale i adresy organizací, působících na poli rovných příležitostí žen a mužů.

Diář můžete objednat v proFem o.p.s., Plzeňská 66, 150 00 Praha 5, telefonicky, faxově přes 224 917 224, písemně na adresu, elektronicky na webových stránkách proFem o.p.s. www.profem.cz/publikace/ . Na webu budeme také informovat o možnostech přímého nákupu, tedy místech, kde diář můžete koupit přímo.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz