Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Módní trendy: Inspirace pro jaro-léto 2007

Módní trendy: Inspirace pro jaro-léto 2007

Redakce Babinet

Nová kolekce dámského oblečení Charles Vögele pro sezónu jaro - léto 2007 se nese ve znamení změn. Namísto bohaté zdobnosti přichází klidná barevnost, která však nepůsobí nijak nudně – novým mottem je věcnost. Aktuální je nová, neokázalá ženskost. Tlumené, nepříliš kontrastní hře barev propůjčují napětí drobné detaily, jako je nabírání, ozdobné lemování nebo žensky působící vzory a potisky. Proměnu siluety vyjadřuje úzká linie – kalhoty nebo sukně úzkého střihu jsou například kombinovány s delšími a poněkud objemnějšími horní díly oblečení.

Kolekce „Urban Sahara“

Nová ležérní elegance, inspirovaná koloniálním stylem, se prezentuje efektní směsicí prvků. Typickými oděvy tohoto stylu jsou sportovní kabátky s páskem, sahající k bokům, nebo bundy typu parka s našitými patkovými kapsami (obrázky 1 + 2), kalhoty zkrácené délky se záložkami a kargo detaily (obr. 5 + 6), trička

a blůzy s řasením a nabíranými efekty (obr. 6), pulovry z jemného úpletu a kabátky v přírodních odstínech (titul + obr. 5), žensky působící svetry s prolamovaným dírkovým vzorem, takzvané „ažury“ (obr. 4) nebo zdobená trička s háčkovanými a krajkovými efekty (obr. 3).

Materiálům vévodí lehké bavlněné a lněné látky se sepraným vzhledem

a převážně mačkanou strukturou nebo s mačkanými sklady. Efekt vybělené kůže nebo velurová kůže nemohou u tohoto přírodního stylu chybět.

Hra proporcí, vrstvení oděvů a správná kombinace barev jsou pro dobrý outfit rozhodující. Paleta barev se soustřeďuje na rozmanité odstíny přírodní béžové, které by se v žádném případě neměly kombinovat tón v tónu, ale vždy s jemnými kontrasty, jako je bílá, bledě růžová nebo světle žlutá. (obr. 3 + 6).

Barvy: světle hnědá, velbloudí žlutá, vlněná bílá, „pralesní“ odstíny zelené, světle růžová a světle žlutá.

Kolekce „Nordic Light“

Elegantně sportovní kolekce do města, která zachycuje atmosféru severních moří a přístavů. Nejvýraznějšími součástmi outdoorové módy jsou trenčkoty (obr. 11) a sportovní bundy s průvlekem na stahování nebo s páskem, vyrobené z nových měkkých bavlněných materiálů (obr. 9 + 10), a bundy v metalických barvách s jemnými mačkanými efekty (obrázek 8). Ideální kombinací k těmto bundám jsou úzké kalhoty, které dokonale dotvářejí novou siluetu. Příkladem jsou úzce střižené džíny z modrého denimu (obr. 12) s efektními sepranými nebo přebarvenými efekty. Úzce střižené kalhoty zkrácené délky, kapri kalhoty a bermudy zažívají v této sezóně svůj vrchol.

Tento styl dokonale doplňují sportovně laděné horní díly oblečení, jako jsou pulovry a propínací svetry s vodorovnými, jemnými nebo širokými pruhy, vytvořené z jemného úpletu s žebrovým vzorem (obr. 7 + 10). Barevně se kombinují různé modré odstíny s velkým množství bílé a trochou žluté barvy. Nesmí chybět ani béžová a různé odstíny pískové.

Barvy: tmavomodrá, světle modrá, světle žlutá, bílá, béžová, písková.

Kolekce „Latin“

Inspirací pro černobílé téma s červeným akcentem bylo Mexiko. Ostré černobílé kontrasty představují v mexické krajině bíle natřené domy. Grafické vzory starých Aztéků se staly předlohou pro nové dezény a ženy těchto národů se staly vzorem elegantní ženskosti.

Kombinovatelná móda ožívá prostřednictvím drobných, žensky působících detailů, jako jsou decentní volánky, krajky, výšivky, ozdobné lemy a stužky. Pro zjemnění chladné strohosti černých kalhotových kostýmů se červené blůzy kombinují s jednobarevným puntíkovým vzorem (tzv. „swissdots“, obr. 13 + 16). Bavlněné a lněné látky se strukturovaným povrchem a mačkanými efekty se používají převážněu sak a kabátků (obr. 17), zatímco blůzy, šaty a sukně jsou ze splývavých hedvábných látek nebo materiálů s plisé úpravou. Tento styl reprezentují například lněná saka s vázačkou v pase, doplněná měkce splývavými sukněmi z potištěného žoržetu (obr. 15). Krátká bolerka, úzké kalhoty a zkrácená kapri délka, blůzy s volánky a výstřihy ve stylu Carmen, zavinovací tuniky a trička s nařasením, šaty s vysoko posazeným pasem nebo blůzy v empírovém stylu utvářejí celkový obraz tématu „Latin“ (obr. 14).

Barvy: černá, bílá, šedá, červená.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz