Babinet.cz  /  Recepty  /  Masa a vnitřnosti  /  Masový trhanec je rychlovka v kuchyni, kterou nikdy nemůžete zkazit!

Masový trhanec je rychlovka v kuchyni, kterou nikdy nemůžete zkazit!

17.11.2021 - AndreaP.

Asi většina lidí má v oblibě jednoduché a rychlé recepty. Nedá se na nich nic zkazit, vždy potěší oko i chuť strávníka a kuchařinka se po nepatrné "námaze" může těšit z pochvalného pomlaskávání. A je jedno, zda je to v době nynější a nebo dávno minulé, jelikož stejné to tak bylo i kdysi. A tak se dnes opět trošku ponoříme do historie receptů, kdy zabrousíme k dobrotám našich (pra)babiček. Inspirací nám bude slavná a pro mnohé dosud nepřekonatelná Kuchařka naší vesnice, ze které vybíráme recept na masový trhanec.  Jak už je z výše psaného patrné, jedná se o minutku a rozpis je pro 1 osobu.

(fotografie: Pixabay)

Potřebujeme :

  • 100-150 g mletého masa
  • 1 vejce
  • 20 g tuku
  • 2 lžíce sodovky nebo vody
  • 4 rovné lžíce mouky
  • malá cibule
  • sůl
  • pepř
  • petrželka

 

Z vejce, vody a mouky umícháme těstíčko jako na kapání.

Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku a za stálého obrácení na ní opečeme mleté maso. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.

Pak je zalijeme těstíčkem, a když začíná tuhnout, lopatkou je roztrháme, obrátíme a dopečeme.

Trhanec můžeme ještě posypat sýrem a podávat k němu kečup, vařené brambory a zeleninový salát.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip