Babinet.cz  /  Recepty  /  Rady a postřehy  /  V boji s virem vsaďte na rychlokvašené zelí. Vitamín C je základ prevence!

V boji s virem vsaďte na rychlokvašené zelí. Vitamín C je základ prevence!

13.3.2020 - AndreaP.

Díky soli je chuť rychlokvašeného zelí odlišná od chuti zelí kysaného, je méně výrazná. Dalším přidáním koření, případně surovin z našeho tipu v článku dole, jeho chuť můžeme pak následně ještě více ovlivnit a vyladit dle svých potřeb.  Jeho přínos pro zdraví, díky vysokému obsahu nejen vitamínu C, je nicméně v období těžkého boje s virem obrovská.

Potřebujeme:

  • 2 kg bílého hlávkového zelí
  • 1 brambora
  • chlebová kůrka
  • kmín
  • sůl
  • pepř
  • bobkový list


Zelí omyjeme a jemně nakrouháme. Na dno většího hrnce dáme chlebovou kůrku, přidáme syrovou bramboru vcelku, a poté postupně napěchujeme zelí. Jednotlivé vrstvy zelí posypeme solí, pepřem, kmínem. Úplně nahoru přidáme bobkový list.

Nakonec zelí přelijeme převařenou vlažnou vodou a zakryjeme.

Necháme kvasit 2 - 3 dny.

Takto připravené zelí je třeba pak co nejdříve zkonzumovat, což v době, kdy potřebujeme velký přísun vitamínu C jistě nebude problém.

Tip: Zelí dodají zajímavou chuť borůvky, ananas, jablka, hroznové víno, rozinky, sušené datle či fíky.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Vložit komentář

Další recepty

Náš tip