Babinet.cz  /  Magazín  /  Styl  /  Nové podzimní menu Bageterie Boulevard pod taktovkou porotce kuchařské show MasterChef

Nové podzimní menu Bageterie Boulevard pod taktovkou porotce kuchařské show MasterChef

23.10.2016 - redakce Babinet.cz

Fastfoodový řetězec Bageterie Boulevard spustil zcela nové podzimní CHEF MENU. Zrodilo se „v kuchyni“ známého českého šéfkuchaře a porotce kuchařské show Miroslava Kaliny, který vsadil na typické podzimní sezónní suroviny inspirované alsaskou kuchyní. V menu tak najdete houby, dýni, červenou řepu, zelí, ale i ořechy. Nové menu dodržuje také zásady zdravého stravování. Jako vždy je totiž jeho součástí řada FIT CALORIES, na niž opět dohlížela výživová poradkyně Bageterie Boulevard Iva Veselá. Poprvé je také k menu nabízen speciální nealkoholický nápoj – pravý francouzský cider, Perníkové Latté nebo života budivý Zázvorový čaj teď můžete ochutnat v kterékoli pobočce své oblíbené Bageterie Boulevard. Horký voňavý šálek totiž potěší nejenom tělo, ale i duši. Nové speciální „hot drinky“ jsou plné kořeněných chutí, tradičních vůní podzimu a zimy a dokonale zahřejí.

S přicházejícím chladnějším obdobím potřebuje naše tělo pořádně zahřát a zasytit, proto zvolil šéfkuchař už na začátek CHEF MENU polévku z červené čočky, která povzbudí nejenom tělo, ale i ducha. O čočce se totiž tvrdí, že vnáší do života štěstí a dokáže bojovat proti neuróze, depresi a stresu. Navíc je červená čočka nejlépe stravitelná luštěnina, plná vitamínů, bílkovin a minerálních látek. V kombinaci s batáty, kapií a čubrica kořením je skvělým partnerem do studených dnů.

AUDIO: O podzimním menu nám více řekli Martina Hájková a šéfkuchař Miroslav Kalina

 

Alsaská kuchyně je české kuchyni podobná, je vydatná a s výraznými chutěmi. Výrazná je i bageta Koleno Munster s uzeným vepřovým kolenem, zelným salátem a pro Alsasko typickým aromatickým Munster sýrem. Podzimní „duo nabídku“ baget doplňuje Kuře Champignon provoněné houbami a pikantním chilli. Bageta s masem z kuřecích stehen na chilli, s nakládanými lesními hříbky, cibulkou, salátem z baby špenátu a přelitá parmazánovým bešamelem nejenom zasytí, ale díky chilli i prohřeje organismus zevnitř.

Nedílnou součástí CHEF MENU je také jeho FIT CALORIES řada. Ta dodržuje zásady zdravého stravování, podle nichž musí být jídlo správně nutričně vyvážené. Hledáte-li lehčí oběd či svačinu, osloví vás grahamová tortilla s medovou máslovou dýní, avokádem, salátem, exotickým koriandrem a tahini dresinkem. Ve zdravém podzimním menu nechybí ani ryba. Sendvič z dýňového chleba s uzeným pstruhem, salátem z červené řepy, jablek a vlašských ořechů uzavírá pestrobarevné podzimní menu francouzského nádechu pod taktovkou špičkového šéfkuchaře Miroslava Kaliny. A na úplný závěr nezapomeňte na zcela nový osvěžující nealko nápoj v podobě pravého francouzského jablečného cideru.

AUDIO: O řadě Fit Calories jsme si povídali s výživovou poradkyní Ivou Veselou

Podzimní CHEF MENU je v nabídce Bageterie Boulevard od 22. 9. do 31. 12. 2016.

Více informací o menu naleznete na www.bb.cz

 

 

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další z magazínu

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz