Babinet.cz  /  Recepty  /  Bezmasá jídla  /  Cibulové fondue

Cibulové fondue

9.1.2006 - redakce Babinet.cz
  • 1 stroužek česneku
  • 500 g goudy
  • 250 ml jablečné šťávy
  • 2 lžičky škrobu
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • 1 cibule

1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a dílky vytřeme fonduovou nádobu. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml jablečné šťávy uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpouštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka.

2 lžičky škrobu smícháme s 1 lžící citronové šťávy a vmícháme do omáčky. Fondue udržujeme horké na ohřívači. 1 cibuli oloupeme, jemně nastrouháme a ještě vmícháme do fondue.

Přílohy: pšeničný chléb, rajčatový salát

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz