- 1 stroužek česneku
- 500 g goudy
- 250 ml jablečné šťávy
- 2 lžičky škrobu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 cibule
1 stroužek česneku oloupeme, rozpůlíme a dílky vytřeme fonduovou nádobu. 500 g goudy nakrájíme na drobné kostičky nebo nahrubo nastrouháme. 250 ml jablečné šťávy uvedeme do varu ve fonduové nádobě na plotýnce, postupně přidáváme sýr a rozpouštíme ho na mírném ohni (NEVAŘÍME!) za stálého míchání, až vznikne hladká krémová omáčka.
2 lžičky škrobu smícháme s 1 lžící citronové šťávy a vmícháme do omáčky. Fondue udržujeme horké na ohřívači. 1 cibuli oloupeme, jemně nastrouháme a ještě vmícháme do fondue.
Přílohy: pšeničný chléb, rajčatový salát
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.