Recepty | Masa a vnitřnosti

  • Drůbeží karbenátky s tykví

    Karbanátek je druh hlavního jídla obsahující ve většině případů maso, ale také ho obsahovat nemusí. Jedná se o soudržnou směs například ...

  • Tip na víkendový oběd: Pomalu pečené vepřové maso

    Také často nevíte, co o víkendu vařit? Přes týden na nějaké vyvařování díky práci a povinnostem není mnoho času a teď si to chcete v té kuchyni...

  • Dušené kuře s omáčkou

    Dušené kuře s omáčkou je oblíbené jídlo u dětí.   Potřebujeme : 1 kuře 1/4 l kuřecího vývaru 1 cibule 1 stroužek česneku 1...

  • Játrová paštika

    Čím dál více lidí dává přednost domácím surovinám a doma připraveným potravinám. Takže pečeme domácí pečivo, děláme domácí sýry, tvarohy či...

  • Krůtí smotanečky nacpané k prasknutí

    Chřest lékařský , lidově též „špargl“, je druh jednoděložné rostliny z čeledi chřestovité. Jemnou chuť chřestu si naši předkové vychutnávali...

  • Kuřecí kuličky obalené v mandlích

    Pro tento recept můžeme využít jakékoli drůbeží maso, zejména malé odřezky z řízků, rolád atp. Kuličky jsou vynikající chuťovkou nebo...

  • Pomerančové vepřové kotlety

    Kotlety na různý způsob jsou velmi oblíbený pokrm. Vepřová kotleta se připravuje z bederní části před kýtou ( kotleta v užším smyslu slova),...

  • Vepřový závitek se zelím

    Vepřové maso je křehčí než maso hovězí, na druhou stranu je ale zase hůře stravitelné. Velmi oblíbená bývá prorostlá krkovička, ze které si...

  • Opilé kuře na pistáciích

    Kuře se dá připravit snad na tisíc způsobů. To už říkávála i má babička. A tak jeden z těch způsobů vám nyní přinášíme. Netypická úprava a...

  • Kuře s nivovou přikrývkou

    Kuře a kuřecí maso jako takové je vděčné, ať je leden či horké léto. A tak nemůže chybět ani nyní, kdy se snažíme o trošku dietnější verzi...

  • Vánoční plněný kapr

    Kapr je tradice na štědrovečerním stole. Že se dá ale udělat také jinak, než klasický smažený s bramborovým salátem, a že nás výsledná chuť...

  • Kachna na pivu s nádivkou

    Tradiční kachna s nádivkou nesmí chybět na svátečním nedělním stole. Skvělý šmrnc jí dodá světlé pivo Litovel Premium, které používáme jak...

  • Kapr na černo či na modro? Vyzkoušejte netradiční recepty

    Dalo by se říct, že kapr symbol dnešních Vánoc je vlastně nejmladší českou tradicí. Ryby v 16. a 17. století patřily mezi postní jídla, a ...

  • Lahodný losos pečený v kokosovém mléce

    Dá se říct, že dnešní recept se pro některé díky použité kombinaci surovin stále ještě řadí mezi tzv. exotický, nicméně zcela jistě s ním...

  • Kutálí se ... karbanátky

    Každý bude chtít znát tajemství tohoto výtečného a přitom levného receptu …   500 g chleba 200 g anglické slaniny 5 stroužků...

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz