• Bramborové lupínky zapečené

    8 větších brambor olivový olej sůl česnek rozmarýn tymián sekaná petrželka jakýkoliv vývar ...

  • Bosáky se zelím

    600-800 g brambor 250 g polohrubé mouky 1 vejce 1-2 lžíce sádla sůl 400 g kysaného zelí 1 malá cibule ...

  • Bezmasý džuveč

    1 šálek mrkve 1 šálek petržele s celerem 1/2 menšího květáku 1 šálek hrášku 3 papriky 5 rajčat 1 velká...

  • Banánové polpety

    2 banány 8 lžic ovesných vloček 100 g sýra Eidam 2 dl mléka 50 g prosáté mouky 2 lžíce oleje muškátový...

  • Banánová rýže

    1 šálek rýže 1 banán 1 lžíce bílého netučného jogurtu trochu cukru {nebo sladidla} Ryži uvaříme a necháme vychladnout,...

  • Avokádo Margarita

    2 rozpůlená avokáda /odpeckovaná/ 60 g mozzarelly nakrájené na plátky 1 malá cibule na kostičky 1 rozetřený stroužek...

  • Avokádo s bramborami

    4 velké brambory na pečení 2 lžíce olivového oleje sůl pepř Omáčka: 175 g zralého avokáda 1 lžíce...

  • Arabská kaše

    1 kg cizrny 1 l zeleninového vývaru 2 lžíce olivového oleje 2 lžíce arašídové pasty 2 lžíce citronové šťávy ...

  • Ovesná kaše anglická

    120 g ovesných vloček 1 špetka soli 3/4 l vody 150 g vypeckovaných sušených švestek 1/8 l mléka 2 jablka ...

  • Debrecínská polévka

    250 g vepřového ramínka nebo výřezu z polotovarů 60 g slaniny 1 nožička debrecínské klobásy 1 větší cibule 1...

  • Dolnozemská polévka

    500 g hovězího žebra 200 g polévkové zeleniny kořenové 50 g kedluben 50 g hlávkového zelí 1 menší cibule 2...

  • Čočková polévka

    1 hrnek čočky 6 hrnků vody 1 cibule sůl 1 lžička tuku majoránka 1 hrnek čočky uvaříme ve 2 hrnkách...

  • Cuketová polévka

    1 středně velká cuketa 2 plátky jehněčího masa 1/2 svazku tymiánu 1 polévková lžíce oleje 800 ml čirého vývaru z...

  • Cibulová polévka s uzeninou

    500 g cibule 50 g másla 500 g brambor 1 1/2 l hovězího vývaru 400 g špekáčků 4 lžíce sekané petrželky ...

  • Boršč ukrajinský

    300 g libového vepřového masa 200 g červené řepy 100 g polévkové zeleniny (mrkev, celer, petržel) 40 g oleje 60 g...

  • Boršč moskevský

    600 g čerevené řepy 200 g kořenové zeleniny 1 velká cibule 600 g hlávkového zelí 2 l vývaru z hovězího masa ...

Náš tip