Babinet.cz  /  Recepty  /  Zvěřinová polévka

Zvěřinová polévka

10.10.2006 - Redakce Babinet
  • odřezky a kosti ze zvěřiny
  • 5 hrnků vody
  • 3 zrnka pepře
  • 3 kuličky nového koření
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 hrnku čerstvých hub
  • 1 silnější plátek uzeného sýra
  • 1/2 hrnku nakrájené kořenové zeleniny
  • 1 lžíce sádla
  • sůl
  • pepř
Maso a kosti vložíme do studené vody, přidáme pepř, nové koření, sůl, celou cibuli a celé stroužky česneku. Vaříme, až je maso měkké. Polévku přecedíme. Maso nakrájíme na malé kousky a vložíme je zpět do vývaru. Houby nakrájené na plátky a zeleninu na kostičky osmahneme na sádle, přidáme do polévky a ještě krátce vaříme. Do hotové polévky zamícháme strouhaný uzený sýr.

Vaše názory

Vaše názory (pro vložení komentáře se prosím přihlaste)

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz