Babinet.cz  /  Recepty  /  Konzervování  /  Jahodový chia džem

Jahodový chia džem

3.5.2018 - AndreaP.

Jahodový džem u nás patří k nejoblíbenějším. Jestliže i vám sedne jahodová klasika bez dalších chuťových experimentů, vyzkoušejte přísadu, která chuť neovlivní a zároveň dodá spoustu zdraví prospěšných látek. Přidáním chia semínek obohatíte džem o vlákninu, vitamíny, draslík, vápník a další látky, kterých tato superpotraviny obsahuje spoustu. Kolik semínek přidat? Ideální množství najdete v námi odzkoušeném receptu.

 

Suroviny :

  • 1 kg jahod
  • 40 g chia semínek
  • 500 g cukru
  • Ovocný pektin Labeta

 

 

Jahody pečlivě očistíme a rozmixujeme (nebo rozemeleme či prolisujeme). K rozmixovanému ovoci přidáme cukr a ovocný pektin a dobře promícháme. Za stálého míchaní přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Jakmile směs odstavíme z plotny, vmícháme chia semínka, ihned poté džemem plníme čisté sklenice. Zavíčkujeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout.

 

Uvedené produkty seženete na pultech různých prodejců potravin a také celoročně a na jednom místě na e-shopu Labeta.

Vaše názory

Další recepty

  • Ovocný (nejen) vánoční chlebík

    Sušené ovoce, oříšky, anýz, skořice, rum a další suroviny, tak to vše dělá z tohoto receptu recept vánoční. Tento chlebík si ale jistě můžete...

  • Bramborový trhanec na pánvi

    Jídlo, které připomíná dobu našich babiček. Málo lehce dostupných surovin, rychlá příprava, to je to pravé v tento čas. Potřebujeme : ...

  • Vánoce bez lepku

    Pokud se potýkáte s alergií na lepek nebo s jeho intolerancí a máte strach, že si o vánočních svátcích nebude moct vychutnat vaše oblíbené...

  • Tipy pro zdravé vánoční pečení

    1. Místo bílé mouky použijte špaldovou nebo pšeničnou celozrnnou mouku. Bílá mouka zatěžuje trávení, zalepuje střeva, zahleňuje tělo, ...

Náš tip