Když se řeknou Vánoce, jaké koření vás napadne jako první? S největší pravděpodobností to bude skořice, která je zcela právem prostě kořením Vánoc. Patří k nim jako příslovečná poklička na hrnec. Její teplá a kořeněná vůně vytváří tu pravou sváteční atmosféru a dodává sladkostem nezaměnitelný šmrnc. A tak ani skořicové cukroví nesmí na svátečním stole chybět. Jak si jej připravit?
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme :
- 3 bílky
- 2 sáčky vanilkového cukru
- 225 g moučkového cukru
- 1 lžičku citronové šťávy
- 2 lžičky mleté skořice
- 300 g mletých vlašských ořechů
- 100 g moučkového cukru na vál
Z bílků se ušlehá pevný sníh. Do sněhu přidáme cukr a vanilkový cukr. Šleháme dalších 10 minut. Až se cukr rozpustí, přidáme citronovou šťávu.
Odložíme asi 8 lžic na potření hvězdiček.
Pak vmícháme do zbylé hmoty skořici a mleté ořechy a vypracujeme těsto.
Na vále posypaném moučkovým cukrem vyválíme těsto na placku silnou asi 5mm a vykrajujeme hvězdičky velké asi 6 cm. Klademe na pečícím papírem vyložený plech a potřeme odloženým bílkovým sněhem.
Pečeme v předehřáté troubě na 160 stupňů asi 25 minut.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.