Dnes jsme pro vás nachystali recept na výtečné mandlové koláčky, které mile překvapí absencí mouky mezi ingrediencemi. Mouku v tomto případě nahrazují jemně mleté mandle, což koláčkům dodává neobyčejnou chuť a také texturu. Zde je recept.
(fotografie: redakce)
Na 6 až 8 koláčků budeme potřebovat :
- 4 vejce
- 255 g loupaných mandlí
- 110 g cukru
- strouhaná kůra z 1 citronu
- mletá skořice
- 1/4 šálku lupínkových mandlí
- máslo a mouka na vymazání a vysypání
Mandle pomelte s trochou cukru (rozsekejte mixérem). Vejce vyšlehejte se zbývajícím cukrem do pěny. Přidejte trošku skořice a kůru z citronu, a přimíchejte pomleté mandle. ...
Formičky na malé koláčky vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, naplňte je těstem a posypte mandlovými lupínky. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů Celsia asi 15 minut. Hotové koláčky ještě horké vyjměte z formiček a nechejte vychladnout.
Zajímavost: tento původně tajný recept pochází z ženského kláštera v Granadě.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.