Není nad vůni perníku linoucí se z trouby, která probudí všechny smysly a navodí tu pravou domácí atmosféru. Je to dezert, který je doslova symbolem jednoduchosti a pohody. Hodí se ke kávě, čaji, nebo jen tak na mlsání. Navíc suroviny na něj najdete téměř vždy doma, takže ho zvládnete připravit i bez velkého plánování. Ani začátečníci v kuchyni nemusí mít obavy, je to recept tak snadný, že ho zvládne úplně každý. A jelikož je pátek a před námi víkend, je ideální čas pro zapnutí trouby!
(fotografie: Pixabay)
Potřebujeme:
-
3 hrnky polohrubé mouky
-
2 hrnky cukru
-
2 ½ hrnku mléka
-
¾ hrnku oleje
-
2 vejce
-
2 lžíce kakaa
-
2 kakaové pudinkové prášky
-
1 prášek do pečiva
-
1 prášek do perníku
Do větší mísy vložte všechny uvedené suroviny a dobře je promíchejte, aby vzniklo hladké těsto.
Připravte si formu na pečení – pečlivě ji vymažte tukem a vysypte moukou, aby šel perník snadno vyklopit. Do formy vlijte těsto a pečte v předehřáté troubě na mírnou teplotu asi 45 minut.
Hotový perník nechte vychladnout. Můžete jej poprášit moučkovým cukrem, polít čokoládovou polevou nebo přidat marmeládu pro ještě intenzivnější chuť. Fantazii se meze nekladou!
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.