Ledvinky, jedno z těch jídel, které člověka buď nadchne, nebo ho nechává chladným. Tento rozporuplný pokrm má své věrné příznivce, ale i zaryté odpůrce. Pokud patříte do první skupiny nebo máte chuť ledvinky konečně vyzkoušet, máme pro vás jednoduchý a rychlý recept. Připravte si chutný pokrm, který možná změní váš pohled na tuto delikatesu.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 4 vepřové ledvinky
- 100 g másla
- 1/2 sklenky bílého vína
- 1 lžička hořčice
- 1 lžička citronové šťávy
- sůl
- pepř
- petrželka
Ledvinky odblaníme, omyjeme, osušíme utěrkou a na rozpáleném másle opečeme po obou stranách.
Osolíme, přendáme na ohřátou mísu, rychle nakrájíme na tenké plátky, přiklopíme a postavíme na kastrol s horkou vodou, než připravíme omáčku.
Do kastrolku, ve kterém jsme ledvinky pekli, nalijeme víno, zředěnou hořčici a přidáme kousek másla, sekanou petrželku, mletý pepř a citronovou šťávu. Necháme prohřát, ale nevaříme, nalijeme na ledvinky a podáváme horké s chlebem opečeným na másle.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.