foto / Canva
I když jsou všechny vánoční věnce krásné a každý se vyznačuje něčím jiným, tato dekorace na dveře má své kouzlo. Jde o klasiku se skořicí a sušenými pomeranči, která nikdy nezklame. A přesně tento klasický vánoční věnec na dveře si ukážeme dnes.
K výrobě vánočního věnce budete potřebovat:
- korpus libovolné velikosti (v případě dnešního tvoření je úplně jedno, zda si vyberete polystyrenový nebo slaměný. Korpus nebude vidět, takže si s ním nemusíte lámat hlavu)
- jehličnaté větvičky, které se vám líbí (můžete jehličnany i různě kombinovat, nemusíte se držet jen jednoho druhu. Věnec bude o to barevnější a zajímavější)
- pár lístků na ozdobu
- floristický drátek
- malé zahradnické nůžky
- prvky na ozdobu-různé bobulky, šišky, několik kusů celé skořice, plátky sušených pomerančů
- tavnou pistoli
- například stužku na poutko
- nůžky
Jak budete při výrobě vánočního věnce postupovat:
- začneme obalováním korpusu
- přiložíme si větvičky na korpus a pevně omotáme floristickým drátkem. Omotáme na několikrát podél celé délky větve a přeložíme přes ni další. Zase omotáme drátkem a pokračujeme. Přiložit, omotat, přiložit, omotat. A takto pokračujeme po celém povrchu korpusu. Větvičky si můžete překládat a vrstvit různě. Také je můžete na korpusu vyhnat do pater. Záleží jen na vás, jak chcete, aby výsledek vypadal
- když máme korpus celý v jehličí, ustřihneme floristický drátek a zafixujeme si ho ke spodní straně
- teď si rozehřejeme tavnou pistoli a připevníme k jehličnatému základu i lístky. Ty lepíme na různá místečka
- nakonec už jen pomocí teplého lepidla zbývá k věnci zafixovat všechny prvky, které jsme si připravili ke zdobení. K věnci tak hezky přilepíme všechny šišky, bobule, skořice a sušené ovoce
- když máme věnec hotový, ovážeme kolem něj nakonec už jen stužku a můžeme si ho zavěsit
Tip závěrem:
- věnec vypadá moc pěkně, když k sobě svážete pár kusů skořice například jutovým provázkem
- plátky pomerančů můžete na věnec lepit samostatně, ale můžete z nich také vytvářet skupinky
napsala Bára Klímová
zdroj: redakce
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.