Babinet.cz  /  Recepty  /  Upečme si...  /  Tradiční zázvorky našich babiček. Vánoční klasika, kterou začíná pečení

Tradiční zázvorky našich babiček. Vánoční klasika, kterou začíná pečení

25.11.2024 - AndreaP.

Zázvorky, tradiční cukroví našich babiček, stejně tak jako anýzky, které jsme si představili minule, jsou opravdovou stálicí v pečení vánočního cukroví. Tyto jemně kořeněné sušenky s charakteristickou vůní zázvoru jsou často prvním druhem, který se peče, když začíná období příprav na Vánoce. Přinášejí chuť a vůni, která okamžitě navodí sváteční atmosféru a připomene nám kouzlo starých časů. Zázvorky nejsou jen chutným cukrovím, ale také krásnou tradicí, která spojuje generace a vytváří nezapomenutelné vzpomínky. 

(fotografie: Freepik)

Potřebujeme:

  • 2 vejce
  • 2 žloutky
  • 250 g cukru
  • 250 g hladké mouky
  • lžička zázvoru
  • trošku prášku do pečiva nebo sody

 

V míse utřeme žloutky a vejce s cukrem, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a zázvor. Těsto vyválíme, vykrajujeme zázvorkové tvary a ty necháme cca 2 hodiny schnout, nejlépe však přes noc. 

V předehřáté troubě zvolna upečeme. 

Tip: Pokud těsto při zpracování trošku lepí, občas se musí přisypat mouka. Výsledné zázvorky jsou výborné, uvnitř duté.

Vaše názory

Pro vložení komentáře se prosím nebo zaregistrujte.

Další recepty

Náš tip
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz