Zázvorky, tradiční cukroví našich babiček, stejně tak jako anýzky, které jsme si představili minule, jsou opravdovou stálicí v pečení vánočního cukroví. Tyto jemně kořeněné sušenky s charakteristickou vůní zázvoru jsou často prvním druhem, který se peče, když začíná období příprav na Vánoce. Přinášejí chuť a vůni, která okamžitě navodí sváteční atmosféru a připomene nám kouzlo starých časů. Zázvorky nejsou jen chutným cukrovím, ale také krásnou tradicí, která spojuje generace a vytváří nezapomenutelné vzpomínky.
(fotografie: Freepik)
Potřebujeme:
- 2 vejce
- 2 žloutky
- 250 g cukru
- 250 g hladké mouky
- lžička zázvoru
- trošku prášku do pečiva nebo sody
V míse utřeme žloutky a vejce s cukrem, přidáme hladkou mouku, prášek do pečiva a zázvor. Těsto vyválíme, vykrajujeme zázvorkové tvary a ty necháme cca 2 hodiny schnout, nejlépe však přes noc.
V předehřáté troubě zvolna upečeme.
Tip: Pokud těsto při zpracování trošku lepí, občas se musí přisypat mouka. Výsledné zázvorky jsou výborné, uvnitř duté.
Vaše názory
Pro vložení komentáře se prosím přihlašte nebo zaregistrujte.